1. fejezet - Az első munkanap

Drága olvasóim!
Még fel sem került az első fejezet, már 28-an feliratkoztatok! Örülök, hogy a prológus elnyerte a tetszéseteket. Köszönöm a pipákat és a kommenteket is, el sem hiszitek, mennyire jól estek! :) Remélem, hogy továbbra is itt maradtok, és ugyanígy komiztok, mert nekem fontos a visszajelzés. Az első fejezet hosszabb lett, mint a prológus, de remélem nem bánjátok. Előreláthatólag pár napon belül érkezik a második fejezet is, és lehetséges, hogy még a designon alakítgatok. Még ebben a fejezetben nem fog történni semmi izgalmas, viszont a későbbiekben már bőven. Szóval, még egyszer szeretném megköszönni, hogy már ennyien vagytok! :) Jó olvasást!
UI: Már meg is kaptam az első díjamat Zoe Russo-tól, amit nagyon szépen köszönök! :)

Az elsö munkanap


Bármilyen sötétnek tűnik a jövő,
a reményt soha ne add fel!
     A napfény besüt az ablakon keresztül, simogatja a bőrömet. Ránézek az órára, ami 6:48-at mutat. Az eddig résnyire nyitott szemeim most kipattannak. Ügyetlenkedve húzom fel a papucsomat és veszem fel a köntösömet, s rohanok le a lépcsőn, egyenesen a konyhába. Harry világosan megmondta, hogy 7-re kész legyen a reggeli. Mi az, amit 10 perc alatt össze tudok dobni? Pirítós kenyér!
Egy kis keresgélés után a szekrényekben, megtalálom a kenyérpirítót. Bedugom a konnektorba és teszek bele kenyeret, majd amíg pirul, készítek kávét. Előveszek egy tányért, kiveszem a már kész kenyeret, és egy csészébe öntök kávét. Épphogy leteszem az asztalra, Harry megjelenik a konyhaajtóban. Haja kócos, csak egy alsónadrág takarja a testét, így látszik minden tetkója.
- Izé, kész a... kész van a reggeli - mutogatok össze-vissza, teljesen zavarba hoz a hiányos öltözete. Fáradtan ledobja magát a székre, és beleharap a pirítósba.
- Hm, nem is rossz. És még meleg.
Megkönnyebbülten felsóhajtok és egy halvány mosolyt eresztek felé. Óvatosan leülök a vele szembeni székre.
- Te nem eszel? - néz rám, s beleharap a kenyérbe.
- Nem, én még nem vagyok éhes.
- Te tudod - törli meg a száját a szalvétába. - A mai napra nincs semmi komoly feladatod, csak annyi, hogy elpakolj és kitakaríts, viszont a szobám közelébe se tedd a lábadat, világos?
Hevesen bólogatok.
- Helyes.
Csendben ülök előtte, amíg meg nem eszi a pirítós kenyeret. Miután az utolsó falatot is lenyeli, megissza a kávét, feláll az asztaltól és szó nélkül kimegy. Felsóhajtok. Egy köszönöm, vagy valami jól esett volna, de mindegy. Elmosom és elpakolom a tányért és a csészét, majd felmosom a konyhát. Az ajtófélfának dőlve várom, hogy felszáradjon. Az órára nézek, a mutató lassan halad. Még csak 8 óra. Anne este 10 körül lesz itthon, és nagyon remélem, hogy addig Harry-vel nem lesz köztünk semmi konfliktus. Félek, ha egy valamit elrontok, nagyon mérges lesz, és bántani fog.
Trappolást hallok, ahogy szalad le a lépcsőn, a fejemet felé fordítom.
- Este jön át pár haverom, nem szeretném, ha megzavarnál minket. Annyit kell tenned, hogy ha kopognak, beengeded őket és felküldöd hozzám a szobámba, és amíg itt vannak, vagy itt lent, vagy a szobádban tartózkodhatsz. Viszont nem tetszik, ahogy öltözködsz - néz rajtam végig, arcán egy alig észrevehető fintor jelenik meg. - Erről majd később beszélünk. Ja, és ami itthon történik, arról egy szót sem szólsz anyámnak, világos?
- Igen - bólintok, közben idegesen babrálok az ujjammal. Harry észreveszi, hogy tartok valamitől, és ez láthatóan szórakoztatja, mert egy pimasz mosoly jelenik meg szája szélén. Ahogy egy kicsit közeledik, a tenyeremen már kaparom a bőrt, s egész testemmel a konyha felé fordulok.
- Miért félsz? - áll hozzám teljesen közel, próbál a szemembe nézni, de én csak lefelé vagy a másik oldalra tekintek.
- Én nem is...
- Ne hazudj! - vág közbe. A hajamat, ami az arcomba lóg, hátrasöpri, s szememet még jobban lesütöm. - Ha rendesen végzed a munkádat, nem lesz gond - mosolyog, majd érzem, hogy hátrébb lép. Megkönnyebbülten felsóhajtok, a levegőt lassan fújom ki, s hátra pillantok. Látom, hogy elvesz egy motorossisakot, és kinyitja az ajtót. - Majd jövök - megy ki, és hangos csattanással csukja be maga után. Csend van, de nem az a kellemes, hanem a nyugtalanító. Lassan az ablakhoz lépek, s látom, hogy közeledik a vihar. Hát ez remek. Felmegyek a szobámba, és mivel még mindig pizsamában vagyok, választok valami kényelmes ruhát, és bemegyek a fürdőszobába. Megfésülködök és megmosakszok, majd felöltözök. Nem csíptem ki magam, végül is nem megyek sehova. Visszamegyek a szobába és az ágyra dőlve nem tudok mást csinálni, mint hogy lessem a plafont. Nem túl szórakoztató, de most amúgy se tudná lekötni semmi a figyelmemet. Harry veszélyes, félelmetes, mégis van benne valami, ami kíváncsivá tett. Talán a titokzatosság, Mindig is szerettem rejtélyes dolgok után nyomozni, és, hogy a szobája egy ajtónyira van az enyémtől, izgatja a fantáziámat. Világosan megmondta, hogy nem mehetek oda be, viszont most nincs itthon, biztosan nem tudná meg.
Lassan felállok az ágyról, és hallom, hogy az eső már szemerkél. Kimegyek a szobából, és Harry-é elé sétálok. Az ajtó sötét színű, és szinte érződik, hogy a túloldalon valamilyen veszélyes titok van. Nyelek egy nagyot, óvatosan a kilincshez nyúlok. Lenyomom, hogy benyissak, mikor hirtelen megszólal a telefon. Felsóhajtok, leszaladok a lépcsőn, és felveszem. Anne kedves hangon szól bele:
- Minden rendben van?
A falnak dőlök, és a hajamat csavargatom.
- Persze - alsó ajkamba harapok, a szememet becsukom.
- Akkor jó - hallom megkönnyebbült hangját. - Harry mit csinál?
- Nem tudom - vágom rá rögtön, hiszen Harry világosan megmondta, hogy semmit ne mondjak.
- Értem - érződik a hangján, hogy mosolyog. - Jól megvagytok?
- Persze, minden rendben - nyelek egy nagyot, még szerencse, hogy nem látja az arcomat. Akkor biztosan ő is felfedezné bennem a félelmet.
- Szuper. A tegnapi ebédből még maradt, szóval ha azt megmelegíted, még jó lesz. Viszont most le kell tennem, ne haragudj. Legyetek jók, szia!
- Rendben, szia!
Leteszem a telefont, és a lépcsőre nézve felsóhajtok. Most már nem vagyok benne biztos, hogy be akarok menni Harry szobájába. Valamivel le kell foglalnom magam, hogy még véletlenül se tévedjek oda, ki tudja, hogy Harry mikor ér haza, és mennyire akad ki, ha megtudja, hogy megszegve a szabályt bementem a szobájába.
Egy hatalmas villámlás, majd dörgés szakítja félbe a gondolatmenetemet. Összerezzenek. Nem telik el 10 másodperc sem, Harry beront az ajtón.
- Mindig a legjobbkor kell esni ennek a rohadt esőnek - mérgelődik magában, s lerúgja a cipőjét.
- Öm... Anyukáddal most beszéltem - motyogom halkan, és megint a kezemet kezdem kapargatni. Rám néz, várva, hogy miről fecsegtünk. - Mondtam neki, hogy minden rendben van.
- Szuper - tekintetét leemeli rólam, amitől megnyugszom, és nézem, amint felmegy az emeletre. Felsóhajtok, és kinézek az ablakon. Hatalmasakat villámlik és dörög, így egy könyvet kiválasztva ülök le a nappaliba, és elmélyülök a sorok között.

Este 8-at üt az óra, a vihar már elcsendesedett, csak a távolban villámlik. Az eső hangját még mindig lehet hallani, de ez Londonban már megszokott. Hallom, hogy kopognak, így a könyvet leteszem az asztalra, majd kimegyek és ajtót nyitok. Három fickó áll előttem, akik tetőtől talpig feketében vannak. Tisztára, mint Harry.
- Öm... sziasztok - motyogom és félreállok. - Harry a szobájában vár titeket.
- Köszönjük - jönnek be, és rögtön az emeletre mennek. Ijesztőek, de nem annyira, mint Harry.
Ahogy utasított, a szobámba megyek és becsukom az ajtót. Csak, hogy itt nem tudok semmit sem csinálni. Kimegyek az erkélyre, és mivel Harry szobája az enyém mellett van, az erkély is közös. A fal mellett odamegyek az ablakához, és hallgatózni kezdek. Tudom, hogy nem szabadna, de érdekel, hogy mit titkolnak. Mert az tuti, hogy titkolnak valamit.
Halk beszélgetés szűrődik ki, de nem értem tisztán. Kicsit arrébb lépek, hogy belássak, de csak ülnek és Harry komolyan magyaráz nekik valamit. Próbálom a szájáról is leolvasni, de nem nagyon megy. A három pasas úgy nézik őt, mintha szobrok lennének. Ijesztő.
Harry feláll, és elindul kifelé, így gyorsan visszarohanok a szobámba. Ledobom magam az ágyra, és ebben a pillanatban benyit.
- Mit csinálsz? - dől az ajtófélfának, kezeit összefonja a mellkasa előtt.
- Semmit - mondom halkan, kicsit megszeppenve. Mozdulatlanul néz rám, ami egy kissé ijesztő, de most próbálom nem kimutatni.
- Nem hallgatózol, ugye? - lép beljebb, s lassan közeledik felém.
- Nem - állok föl, mert már elég közel jár, de még mindig nem áll meg. Hátrálok, míg a falhoz nem érek, s egy önelégült mosollyal az arcán a fejem mellett megtámaszkodik.
- Ha megtudom, hogy hallgatózol, kicsinállak, világos?
Hevesen bólogatok, nem merek ránézni. Legszívesebben sírnék, de tartom magam.
- Hamarosan vége a napnak, anyám egy óra múlva hazaér. Erről a napról a rövid véleményem annyi, hogy szerencséd, hogy nem csesztél el semmit - néz rajtam végig. - Holnap szebben öltözz föl. Nem bánnám, ha valami rövid szoknyát vagy nadrágot húznál magadra - kacsint, s lehajtom a fejemet. Az állam alá nyúlva kényszerít, hogy ránézzek. - Csak, hogy jól érezzem magam. Csípem a formás lábaidat - mosolyog, és végigsimítja a lábamat. Becsukom a szemem, nagyon kellemetlenül érzem magam, szinte fuldoklom. Egy kicsit megmarkolja a combomat, majd halkan felnevet és egy lépést hátrál. - Mehetsz aludni - megy ki és becsukja az ajtót.
Fürdés után bebújok az ágyba, és hálát adok az égnek, hogy az első napot viszonylag zökkenőmentesen túléltem.

28 megjegyzés:

  1. Azta.Nagyon jó!Mikor teszed ki a Kövit? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Még ma, nem sokára. :)

      Törlés
  2. Nagyon jó! Imádom! Hamar jöjjön a kövi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Ma hozom a kövit. :)

      Törlés
  3. Nagyon jó lett már várom a következő részt! :D

    VálaszTörlés
  4. szia:)
    nagyon jó rész lett. :D
    várom a kövit. :P
    puszi♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm szépen.
      Hamarosan hozom a kövit. :)
      Puszi <3

      Törlés
  5. sziaa!:D ez egy kibebaszottul jó történet (lesz);) nagyon várom a következőt:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök, hogy már most így gondolod, köszönöm szépen. Ma hozom a kövit. :)

      Törlés
  6. Nagyon jó ! Várom a kövit !

    VálaszTörlés
  7. Szia:)
    Iszonyat imàdom ezt a blogot *-*
    Csak így tovább;) <3
    Mikor jön a kövi? :o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, ha már most imádod. :)
      Köszönöm! <3
      Hamarosan hozom a kövit.

      Törlés
  8. Eszméletlenül jó mint mindig *---*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, most is jól esik, hogy ezt mondod, mint mindig. :)

      Törlés
  9. OMG! Isteni volt ez a rész!! Nagyon siess a kövivel!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett. Sietek! :)

      Törlés
  10. Annyira jól tudsz írni :ooo Fantasztikus !!!

    VálaszTörlés
  11. Egyszerűen imádom!
    Nagyon tehetséges vagy! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, jól esik, hogy ezt mondod. És örülök, hogy tetszik. :)

      Törlés